Rezman
Erekcija v starosti

Do trdne erekcije tudi v starosti

Kaj lahko naredite, da ohranite zdravo in prijetno spolno življenje v starejših letih?

Pri starejših moških spolnost ni enaka kot pri dvajsetih letih, a lahko moški še vseeno doseže zadovoljiv orgazem. V nasprotju s splošnim prepričanjem seks ni namenjen samo mladim moškim. Številni starejši lahko uživajo v spolnosti tudi pri 80-ih letih in celo kasneje.

Zdravo spolno življenje ni samo izpolnjujoče, ampak je dobro tudi za druge vidike življenja, vključno s telesnim zdravjem in samozavestjo.

Seks starejših: Kaj se spremeni, ko se moški starajo?

Ko se moški starajo, se raven testosterona zmanjšuje in spremembe spolne funkcije so pogoste. Te fiziološke spremembe lahko vključujejo:

 • potrebo po večji stimulaciji za doseganje in vzdrževanje erekcije in orgazma,
 • krajši in manj intenzivni orgazmi,
 • manj močno ejakulacijo in manj semena,
 • daljši čas, potreben za ponovno erekcijo po ejakulaciji.

Moški lahko občuti nekaj tesnobe zaradi teh sprememb, vendar ni potrebno zaradi tesnobe končati užitka v seksu. Prilagajanje spreminjajočemu se telesu lahko moškemu pomaga ohranjati zdravo in zadovoljivo spolno življenje. Na primer, morda boste morali prilagoditi svojo spolno rutino, tako da vključite več stimulacije.

Zdravje pri starejših moških

Splošno zdravje lahko močno vpliva na vaše spolno življenje in spolno uspešnost. Zaradi slabega zdravstvenega stanja ali kroničnih zdravstvenih stanj, na primer bolezni srca ali artritisa, je lahko erekcijo veliko težje doseči.

Nekatere operacije in zdravila, kot so zdravila za krvni tlak, antihistamini, antidepresivi in ​​zdravila, ki blokirajo kislino, lahko vplivajo na spolno funkcijo. Ampak ne obupajte. S partnerjem lahko eksperimentirate z načini prilagajanja vašim omejitvam. Če vas na primer skrbi srčni napad po srčnem napadu, se o svojih težavah pogovorite s svojim zdravnikom. Če je bolečina pri artritisu težava, poskusite drugačne spolne položaje ali poskusite s toploto ublažiti bolečine v sklepih pred oziroma po spolni aktivnosti. Ostanite pozitivni in se osreotočite na načine v spolnosti, ki ustrezajo vam in vašemu partnerju.

Čustvene težave pri starejših

Čustvene težave lahko vplivajo na vašo spolnost. Številni starejši pari sicer poročajo o večjem zadovoljstvu s spolnim življenjem, ker imajo manj motečih dejavnikov, več časa in zasebnosti ter nimajo skrbi glede nosečnosti.

Po drugi strani pa nekateri starejši odrasli občutijo stres zaradi zdravstvenih težav, finančnih težav in drugih sprememb življenjskega sloga. Depresija lahko zmanjša željo in zanimanje za seks. Če menite, da ste depresivni, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Nasveti za starejše

Če imate težave z doseganjem erekcije in spolnim življenjem, upoštevajte spodnjih sedem nasvetov:

 1. Pogovorite se s partnerjem. Tudi če je težko govoriti o seksu, lahko odkrito delite svoje potrebe, želje in pomisleke, tako da boste lahko bolj uživali v seksu in intimnosti.
 2. Obiščite svojega zdravnika. Zdravnik vam lahko pomaga pri obvladovanju kroničnih stanj in zdravil, ki vplivajo na vaše spolno življenje. Če imate težave z vzdrževanjem erekcije, se o zdravljenju posvetujte s svojim zdravnikom.
 3. Obiščite seksualnega terapevta. Terapevt vam in vašim partnerjem morda lahko pomaga pri določenih težavah.
 4. Razširite definicijo spolnosti. Seks je le en način za polno spolno življenje. Dotikanje, poljubljanje in drugi intimni stiki so lahko koristni za vas in vašega partnerja.
 5. Zdravila za zdravljenje erektilne disfunkcije so zelo učinkovita. Spletna stran Kamagra Gel Slovenija ima zelo pestro izbiro zdravil za vse potrebe.
 6. Prilagodite svojo rutino. Preproste spremembe lahko izboljšajo vaše spolno življenje. Čas dneva, v katerem imate spolne odnose, spremenite v čas, ko imate največ energije. Poskusite zjutraj – ko se okrepite od dobrega spanca – in ne na koncu dolgega dne.
 7. Ker bo morda trajalo dlje, da se boste vi ali vaš partner vzburili, si vzemite več časa, da pripravite prizorišče za romantiko. Preizkusite nov spolni položaj ali raziščite druge načine za romantično in spolno povezovanje.

rezman