Rezman
Modra tabletka Lovegra

Kaj pa tista roza majhna tabletka?

Pred tremi leti je na police prišlo prvo in edino zdravilo za zdravljenje ženske impotence, ki ga je odobrila ameriška uprava za prehrano in za trenutek se je zdelo, da imajo ženske končno svojo različico Viagre.

Majhna roza tabletka je obljubljala, da bo pomagala ženskam ponovno oživiti spolno življenje. Kmalu po tem, ko se je zdravilo začelo končno prodajati, je bilo podjetje, ki je žensko viagro razvilo, Sprout Pharmaceuticals prodan in razburjenje okoli nove tabetke se je kmalu nehalo. Zdaj se je zdravilo vrnilo s privlačno novo ceno in obnovljenim modelom distribucije.

Sedaj je ženska različica Viagre uradno na voljo za nakup preko spleta, ker lahko zdravniki na spletu diagnosticirajo in predpišejo zdravila bolnicam. Poleg Viagre si lahko ženske pomagajo s špansko muho, ki je afrodiziak za ženske.

Medtem ko so prve roza tabletke dosegale astronomske cene, se je sedaj cena umirila in ženske lahko spet živijo polno spolno življenje že za nekaj deset evrov na mesec.

Kaj je majhna roza tabletka in kaj zdravi?

Majhna roza tabletka je dnevna, nehormonska receptna tabletka za ženske v premenopavzi, ki trpijo zaradi motnje hipoaktivne spolne želje (HSDD). Z drugimi besedami, za ženske, ki doživijo kronično nizek libido, ki povzroča ekstremne medosebne napetosti in stiske.

Mnoge ženske dobijo HSDD kot posledico stiske ali problemov v medsebojnih odnosov, ki potem povzročijo tisti začaran krog. Vendar pa simptomi običajno trajajo najmanj šest mesecev in lahko vključujejo vse, od malo do nič zanimanja za spolno aktivnost, do majhnih ali brez spolnih misli ali fantazij in pomanjkanja užitka, če, oziroma ko pride do spolnega odnosa.

Doslej je bilo za zdravnike dokaj zapleteno, da razumejo, kaj pravzaprav povzroča HSDD. Vendar, za razliko od začetka erektilne disfunkcije pri moških, to ni posledica že obstoječih zdravstvenih ali duševnih težav, problemov z odnosi ali drugih zdravil ali uživanja drog.

Kako deluje?

Ženske so že dolgo pričakovale žensko Viagro, da bi povečale svoje spolne nagone. Vendar ženska roza tabletka deluje povsem drugače kot njen moški kolega. Medtem ko Viagra izboljša moško erekcijo s povečanjem pretoka krvi v genitalije, roza tabletka Lovegra poveča žensko željo po seksu, ne vpliva pa na ženske spolne organe.

To počne tako, da deluje na delu možganov, ki je zadolžen za spolne interese. Usmerja se na nevrotransmiterje dopamin, norepinefrin in serotonin.

Doslej raziskovalci niso mogli dekodirati, zakaj ali kako serotonin vpliva na libido. Vendar pa lahko zaradi jemanja Lovegre ženske vsak mesec doživijo močnejšo spolno željo in več „spolno zadovoljivih dogodkov“ (pomislite na seks, oralni seks, masturbacijo ali spolno stimulacijo s strani partnerja).

Raziskovalci so ugotovili, da je bilo po jemanju Lovegre povečanje spolno zadovoljivih dogodkov veliko. Vsak mesec so ženske namreč poročale o povečanju želje po seksu in večih seksualno zadovoljivih dogodkov. Nekateri strokovnjaki trdijo, da so skupni rezultati minimalni.

Največji problem za nekatere strokovnjake je, da so učinki Lovegre prenizki za zdravilo, ki naj bi ga jemali vsak dan do konca svojega življenja. Poleg tega se omenjajo tudi negativni učinki zdravila, ki vključujejo suha usta, nespečnost, omotico, zaspanost, slabost in zelo nizek krvni tlak. Vendar pa stranski učinki Lovegre nastanejo le, če se uporabnice ne držijo navodil za uporabo.

Problemi z ženskim spolnom nagonom

Kaj je glavni razlog za nizek libido pri ženskah? Ženske, ki trpijo za HSDD, imajo ponavadi hormonsko neravnovesje, npr. Pomanjkanje estrogena, testosterona in progesterone.

Poleg tega so raziskave pokazale, da imajo odnosi velik vpliv na žensko željo po spolnosti. Morda ste ravnokar imeli otroka, in se enostavno ne počutite zelo seksualni, se sprli s svojim partnerjem, ali se preprosto ne počutite povezno tisti dan – vse to lahko pripišete zmanjšani želji po seksu. Zaradi tega mnogi zdravstveni strokovnjaki trdijo, da samo tableta ne bo rešila teh težav.

»Težave s spolnim nagonom pri ženskah so najpogosteje posledica neskladja s partnerjem, ne pa resnično nizkega libida, zato je lahko koristna tudi terapija.

Bi jemali Lovegro?

Raziskave kažejo, da ima do 43 odstotkov žensk nizko spolno željo, vendar le 10 odstotkov trpi zaradi HSDD.

“Mislim, da je ena stvar, ki jo je treba razumeti v zvezi z Lovegro, da ni tako preprosto, kot vzeti eno tableto na dan in vse se popravi.” Da bo Lovegra delovala, morajo ženske, ki jo bodo jemale, še vedno imeti druge predpogoje za uspešen spolni odnos, vključno z ustreznim razpoloženjem, zmanjšano stopnjo stresa in seveda ustreznim partnerjem.

rezman