Rezman

Kako pomagati partnerju z erektilno disfunkcijo?

Dobra komunikacija je temelj vsakega odnosa, toda pogovori o spolnih težavah so včasih lahko izziv. Kako pomagati in kako se pogovarjati ter razumeti partnerja, ki ima težave z erektilno disfunkcijo?

Verjetno ni problem v vas.

Vaša prva misel, ko gre za težave vašega partnerja pri seksu, je lahko, da ste vi vzrok njegove nezmožnosti pridobivanja erekcije. Morda mislite, da ga ne morete vzburiti tako, kot ste ga nekoč lahko. Lahko pa vam zatrdimo, da najverjetneje niste vzrok njegovih težav.

Po mnenju zdravnikov je najpogostejši vzrok za erektilno disfunkcijo (ED) poškodba arterij, gladkih mišic in vlaknastih tkiv. Težave z žilami (in žilnimi sistemi) predstavljajo 48% težav z erekcijo.

Spodbudite ga, da gre k zdravniku

Moški verjamejo, da bodo, če se bodo odpravili k zdravniku zaradi tvojih težav z erektilno disfunkcijo, zaradi tega manj moški. Moški namreč verjamejo, da je PRAVI moški nekdo, ki je krepak in sam reši svoje težave. Zato se moški velikokrat izogiba tistega neprijetnega pogovora o problemih v postelji.

Impotenca je lahko indikator zdravstvenega stanja, ki zahteva zdravniško pomoč. Po podatkih zdravnikov je ED lahko pokazatelj sladkorne bolezni in znano je, da imajo moški s sladkorno boleznijo 75% več možnosti, da bodo imeli ED. Sladkorna bolezen lahko prepreči, da bi dosegli erekcijo na tri načine:

  1. Lahko se razvije nevropatija, saj lahko sladkorna bolezen povzroči poškodbe živcev in onemogoči signalizacijo iz možganov v penis.
  2. Ateroskleroza povzroči zoženje ali strjevanje krvnih žil. Znano je, da sladkorna bolezen poslabša to stanje, ki lahko povzroči ED, saj omejuje pretok krvi v penis.

Ravni sladkorja v krvi neposredno vplivajo na telesno proizvodnjo dušikovega oksida kar pomeni, da se bo raven dušikovega oksida znižala, če se raven sladkorja v krvi ne bo dobro upravljala. Dušikov oksid pa zagotavlja vzdrževanje erekcije.

 Pokažite svojemu moškemu, da ga podpirate.

To je lahko zelo strašna izkušnja, če nekdo ve, da je nekaj narobe z njegovim zdravjem, vendar ta oseba ne ve, kaj bi lahko bil vzrok in kako resen je ta vzrok. Poleg tega se lahko človek počuti precej nemočnega in jeznega, ko ni zmožen dobiti erekcije. Dovolite, da je vaše razmerje varen prostor, da lahko moški z vami deli svoje strahove in skrbi. Ne obsojajte ga ali mu dajajte občutka, da ne more govoriti z vami. Strokovnjaki menijo, da je odprta komunikacija ključna za zagotovitev, da ED ne bo dolgoročno škodovala razmerju.

Prevzemite vodstvo v spalnici

Ne dovolite, da se pojavijo spolne frustracije, saj bi to lahko nepotrebno obremenilo vas in vaše razmerje. Pojasnite svojemu partnerju, da ga podpirate in ga ne želite zamenjati. Vendar ni razloga, da bi vam njegova težava preprečila, da bi bili spolno zadovoljni. Zdaj bi lahko bil pravi čas, da se seznanite z napravo za ljubezen, kot je vibrator ali vibrator, ali pa s kakšno lušno zadevico, kot je ženski afrodiziak.

 

 

rezman