Rezman

Kdaj se prvič poljubiti na zmenku?

V knjigah, v TV serijah in filmih je prvi poljub predstavljen kot neka božanska dogodivščina. Karakterji vedno ujamejo tisti pravi trenutek, da poljubijo svoj zmenek, popoln trenutek, ko se ustnice približajo, dotaknejo. Tisti, lahko bi rekli, popoln prvi poljub. Če ste mogoče ugotovili, se prvi poljub na televiziji ali v knjigah vedno zgodi na nekem kičastem kraju, kot je plaža ob sončnem zahodu, park, ko na rahlo sneži in se v ozadju svetlika božično drevo, ali pa nekje v restavraciji ob spremljavi romantične klavirske glasbe.

V realnosti je prvi poljub skoraj vedno milorečeno neroden. Nikoli se namreč ne ve, kdaj kdo hoče in pričakuje poljub in skoraj vedno je bolje, če osebo vprašamo, čeprav izpademo malce, no, nerodno.

Lahko je neprijetno tudi v najboljših situacijah, ko med človekoma kar poka od strasti in poželjenja. Ni neke točne formule, so pa neki načini, kako doseči, da bo prvi poljub, ki ga lahko primerjamo s s prvim seksom, potekal karseda gladko, brez da bi naslednji dan tiščali glavo v pesek in se pretvarjali, da se stvar v resnici sploh ni zgodila.

1. Primeren čas je vse!

Najbolj primeren čas za poljub je, ko je ozračje med vama sproščeno. Torej ko ni neke napetosti in pričakovanj, ter nekega nemira. Tista klasična priložnost, na koncu prvega zmenka, je idealna, a ker je pričakovanje veliko, je lahko tudi zelo nerodna. Bolje je, da se začneta poljubljati med nekim zanimivim in smešnim dogodkom, med smehom. Mogoče ne na prvem zmenku, ampak na drugem. Tako se bosta že malce bolje spoznala, verjetno bo nekdo nekoga peljal domov. Zakaj morda prvi zmenek ni najbolj primeren? Ker je na koncu zmenka vedno tista dolga, neprijetna tišina, ko nihče točno ne ve, kaj sledi. Če se vama takrat uspe poljubiti, brez da to izpade zelo nerodno, še toliko bolje.

Negativna stran tega, da se ne poljubite na prvem zmenku je, da morda ena oseba, ali celo obe, ta poljub kar pričakujeta. In če se ne zgodi, lahko nekdo dobi občutek, da zmenek morda ni šel tako dobro, kot je mislil/a. Kaj storiti? Poljubiti na lička, morda poskusite tudi z “Super mi je bilo s teboj, te lahko poljubim na lička za lahko noč?”. Po tem bo vse jasno.

2. Preverite občutke

Recimo, da se hočete poljubiti že na sredi zmenka, ker imate občutek, da se res ujameta, imate občutek, da ste nasprotni strani res všeč in si to res želi. To sklepate po tem, da brez sramu flirtata drug z drugim, da je ozračje sproščeno, da se dotikata. Super. To so vsi znaki, da vama gre na zmenku dobro. Ampak vseeno, preden da se poljub zgodi, morate testirati občutke, da ne bo prišlo do kakšne nerodne situacije. Testirajte tako, da rečeta kaj takšnega: “S teboj se imam res lepo, kar naprej razmišljam, da si zaslužiš enega velikega “lupčka”. .

Ne samo, da je to nek primeren in simpatičen pristop, ne izgleda, kot da pritiskate na drugo stran. Še posebej, če je druga stran ženska. Ženske so namreč manj direktne in ponavadi bolj sramežljive kot moški in težje komunicirajo malce bolj intimne stvari. Na takšno vprašanje boste verjetno dobili dva možna odgovora: ali se bo nasprotna stran zasmejala, pogledala stran in spremenila temo, ali pa vas bo provocirala nazaj. Če se zgodi prvo, potem veste, da za poljub še ni pravi čas. Če pa se zgodi drugo, potem ste na dobri poti in pomeni, da si druga stran poljuba želi.

3. Ne sprašujte, ko se že sklanjate

“Btwnoatelahkopoljubim” NI primerno vprašanje takrat, ko sta že 10 cm oddaljena drug od drugega. Ja, vemo, da niste prepričani, kako se bo poljub končal, ali boste jutri tiščali glavo v pesek in se pretvarjali, da se to sploh ni zgodilo, a vseeno. POČASI. Ničesar ni hujšega če se sklanjate k vašemu zmenku in ga vmes vprašate, če ga lahko poljubite. In, ali je to sploh vprašanje, če se bo to tako ali tako zgodilo.

Nič romantičnega v tem. Ko že obsojamo filme, knjige in TV oddaje, se lahko v nečem strinjamo s producenti. Vedno, pred poljubom, pride do neke malce daljše tišine in napetost se veča. To je tako, kot mora biti. V tem času se namreč lahko še odločita, ali bo do poljuba sploh prišlo, ali pa bo to počakalo do naslednjič.

4. Sprejmite »NE«

No, pritisnili ste na sprožilec in vprašali za poljub. Odgovor pa je bil »ne«, ali pa samo odkimavanje? Ja, se zgodi vsakemu, tudi najboljšim. Ni treba zato glave tiščati v pesek in se pretvarjati, da se to ni zgodilo.

Boleče je, če je bila prošnja za poljub odklonjena. Pomembno pa je, da ne postanete jezni ali užaljeni in da ne začnete postavljati vprašanj. »ZAKAJ PA NE? SEM MISLIL/A DA NAMA JE BILO LEPO SKUPAJ. TI NISEM VŠEČ???!!!« Niti ne poskušajte spreminjati mnenja druge strani: »AH, DAJ NO, VŠEČ TI BO«. Verjemite, s tem boste stvar zelo poslabšali.

Najboljše, kar lahko naredite v tem primeru je, da se samo nasmehnete in rečete »OK«. Nato pogovor preusmerite na povsem drugo temo, saj hočete izpasti kot neka zrela oseba, ki je ena zavrnitev ni spravila povsem iz tira.

5. Kaj storiti ob najslabšem scenariju?

Absolutno najslabši primer, nočna mora, slab scenarij, je, da je oseba, ki ste jo vprašali za poljub, užaljena in odgovori na način, kot je “NITI PRIBLIŽNO SE NE BOVA POLJUBILA.« To je zelo malo verjetno, zato vam ni treba skrbeti! Ampak, če pa se slučan zgodi, ravnajte odraslo. Opravičite se in recite, da niste mislili nič slabega.

Zavedajte se, da bo zmenek kmalu minil in te osebe vam ne bo treba nikoli več videti. Lepo, kajne?

rezman