Rezman

Sildenafil – generik viagre

Kljub temu, da je modra tabletka z imenom viagra najbolj znana med zdravili, ki vplivajo na zdravljenje moške impotence oziroma zagotavljajo trdo in dolgotrajno erekcijo, je na trgu na voljo tudi še nekaj drugih, ki imajo enak učinek. Nekatera so tako rekoč generiki viagre in vsebujejo povsem enako aktivno substanco, to je sildenafil, druga pa so podobna in imajo enak učinek.

Podjetje Pfizer, ki je iznašlo viagro, tako ni edino, ki proizvaja tabletke za moško spolno moč, in sildenafil je na voljo tudi pri drugih proizvajalcih. Tisti med njimi, ki se nahajajo izven Evropske unije in ZDA, kjer je zahtevano, da se tovrstne tabletke izdajajo zgolj na zdravniški recept, si ustvarjajo svoj tržni delež v globalnem smislu prav na račun tega, da so izven dosega “zahodnih” zakonov.

Kaj je sildenafil?

Sildenafil je tista spojina, ki velja za aktivno sestavino nekaterih tablet za zdravljenje moške erektilne disfunkcije oziroma impotence. Najbolj znano generično različico proizvaja indijsko podjetje, ki se na pravila EU in ZDA seveda ne ozira. Njihovo zdravilo is tako marsikdo naroči kar preko spleta, seveda pa je pri tem potrebno biti previden.

Res je, da gre za generik, torej tako rekoč isto stvar, vendar pa je treba naročiti pravi generik – tudi tu se lahko zgodi, da pri nakupu pri trgovcu, ki ni vreden zaupanja, nazadnje prejmemo zdravilo, ki je ponaredek. To pomeni, da aktivne sestavine, ki jo želimo, sploh ne vsebuje, ali pa celo vsebuje druge aktivne snovi, ki bi lahko predstavljale še večjo težavo.

Boste sildefanil naročili preko spleta? Pridobite si dovolj informacij in se prepričajte, da gre za pravi sildenafil. Naročite ga lahko tako preko spletnih strani v slovenščini kot tudi preko tujih, res pa je, da se pri tistih uradnih vseeno predvideva, da boste obiskali zdravnika in si pri njem pridobili recept – nenazadnje obstajajo za sildenafil tudi kontraindikacije, zato naj ga ne bi jemali na lastno pest.

rezman